Středomořím na zkoušku

Středomořím na zkoušku

V květnu 2022 nás čekala plavba na zkoušku s Costa Toscana! Trasa kratší 5-ti denní plavby vedla ze Savony, do Marseille, Barcelony a zpět do Savony.

Vypluli jsme ze Savony, kouzelného městečka v severní Itálii! Savona byla rodištěm hned dvou papežů! V centru, které je jen pár kroků od přístavu, jsme navštívili Sixtínskou kapli. Stejně jako ve Vatikánu, i tady najdete tuto krásně zdobenou kapli, potom Priamar, mohutnou pevnost ze 16.stol., která se tyčí nad městem a nakonec písečné pláže, ke kterým dojdete fpěšky a dýchne na Vás ta pravá přímořská atmosféra. Po návratu na loď jsme zašli do restaurace, dali si výborný oběd, spoustu dortíků a potom si odpočinuli v jedné z mnoha kaváren a lounge.

Další den jsme připluli do Marseille! Vyrazili jsme za město, a nechali se okouzlit malebnou Provence. Poznali jsme městečko Aix-En-Provence, rodiště Paula Cézanna, které je označováno za druhé nejkrásnější město Francie a Lourmarin, renesanční zámek ležící v srdci Provence. Obklopili jsme se nádhernou přírodou, v květnu tu jsou louky s vlčími máky, v červnu a červenci levandule! I když jsme byli v Marseille už několikrát, tak stále je co objevovat! Po návratu na Costa Toscana nás čekalo plno zábavy, třeba vystoupení Freddie Mercuryho.

Poslední zastávkou naší plavby byla Barcelona. Jako první jsme zamířili k Sagrada Familia, nejvýznamnější stavbě architekta Gaudího, a v jeho stopách jsme pokračovali až ke Casa Batlló, kde jsme procházku zakončili a rozloučili se tím s úžasnou plavbou Středomořím!

Při plavbách vždy vzniknou nová přátelství, zažije se spoustu poznání a zábavy a to jsou důvody proč je milujeme!

Prohlédněte si fotky z galerie

Chcete také poznávat svět z paluby výletních lodí?

Podívejte se na aktuální nabídku plaveb.
Katalog plaveb
Už odcházíte?

Už odcházíte?

Zanechte nám svůj email.
Zůstaneme v kontaktu a získáte:

  • Balíček videí, kde Vás seznámíme s cestováním na výletní lodi (nalodění, jak je to s jídlem, pitím, zábavou apod.)
  • Informace o Skupinových plavbách
  • Pozvánky na klubové akce Cruise Club
  • Možnost soutěžit o plavby zdarma
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů

Zanechte nám svůj e-mail, ať zůstaneme v kontaktu.

Získáte balíček videí, kde Vás seznámíme s cestováním na výletní lodi,
informace o skupinových plavbách a klubových akcích Cruise Club.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů