Středomořím na Korsiku

Středomořím na Korsiku

Další z jarních Skupinových plaveb byla s Costa Firenze! Trasa vedla z Barcelony do Marseille, Savony (Monte Karlo) a na Korsiku. Jednalo se o plavbu na zkoušku, které jsou kratší a vyzkoušíte si při nich tento typ cestování. Na Skupinové plavby jedeme i my z Cruise Clubu, bude k dispozici delegát od lodní společnosti, zajistíme Vám transfery, budete se moct přidat na výlety v destinacích a plavbou budeme žít s Vámi!

Plavba začínala v Barceloně. V hlavním městě Katalánska jsme byli již dva dny před plavboz, což byl ideální čas na návštěvu těch nejznámějších míst! První den jsme vyrazili za odkazem architekta Gaudího. Nejdříve k domům Casa Batló a Casa Milà s naprosto originální výzdobou. Pokračovali jsme k Sagrada Familia, kterou navštivte i zevnitř a pochopíte, proč byla zvolena nejlepší světovou památkou a nakonec do parku Guell s krásným výhledem na město. 

Další den jsme se prošli po nejslavnější ulici La Rambla, dali si dobroty v tržnici Mercat de La Boqueria a zamířili do uliček gotické čtvrti, které mají úžasnou atmosféru. Došli jsme až ke katedrále z 13.století. Pak už nás čekalo nalodění. 

Připluli jsme do Savony na severu Itálie, tam jsme nezůstali a vyrazili do Monte Carla, které je symbolem bohatství a luxusu. V 19.stol. to bylo jediné místo v Evropě, kde byl povolený hazard a město díky tomu rychle zbohatlo. 

Začali jsme na Place du Palais, kde je Knížecí palác a katedrála. Obdivovali jsme, jak je vše udržované, všude jsou květiny v bílo-červených barvách Monaka a čisto. Došli jsme k vyhlídce na město a viděli tribuny v ulicích. Několikrát do roka se tu konají závody Formulí a nám se podařilo přijet 1 den před závodem, tak jsme se šli projít k okruhu, což je zážitek! 

Když už jste z procházky unavení, tak to v Monte Carlu není problém. Vedle klasických schodů jsou totiž eskalátory. Nakonec jsme navštívili Grand Casino, které najdete i ve filmech o Jamesi Bondovi a je jedním z nejznámějších na světě. Monako na nás zanechalo dojem krásného města, kde jsou peníze vidět na každém kroku, bylo úžasné tam jet a rozšířit si plavbu o další stát! 

Po návratu na loď jsme šli na kajutu, pak na výbornou, servírovanou večeři do restaurace dei Meidici a na konci dne si dáte drink a sledujete úžasné západy Slunce!

Další zastávkou byla Korsika, největší ostrov Francie s nedotčenou přírodou, průzračným mořem a skvělým vínem. Je také rodištěm Napoleona. Prošli jsme se uličkami Ajaccio až k jeho rodnému domu a monumentálnímu památníku na Place d’Austerlitz. Potom jsme vyrazili na Pointe de La Parata, nejzápadadnější cíp Korsiky, kam vede krásná procházka s výhledy na Krvavé ostrovy, které dlouho bývaly útočištěm pirátů.

Prohlídka Korsiky by nebyla kompletní bez návštěvy vinic, které jsou na více než polovině ostrova. My jsme zamířili do vinařství Comte Peraldi, kde si dáte ochutnávku, zakoupíte lahvinku a plni zážitků se vracíte na loď. 

Na lodi jsme šli na vyhlášenou neapolskou pizzu a potom vyrazili do aquaparku a za dobrým drinkem do Aperol Spritz baru. Pak už začal večer, užijete si show v divadle a párty u bazénu. Co na takový den říkáte? 

Při celé plavbě nás provázelo Slunce, k tomu jsem viděl úžasná místa ve Středomoří a poznal spoustu skvělých lidí. Děkujeme Costa Firenze a celé partě za zážitky a těšíme se na další! 

 

Prohlédněte si fotky z galerie

Chcete také poznávat svět z paluby výletních lodí?

Podívejte se na aktuální nabídku plaveb.
Katalog plaveb
Už odcházíte?

Už odcházíte?

Zanechte nám svůj email.
Zůstaneme v kontaktu a získáte:

  • Balíček videí, kde Vás seznámíme s cestováním na výletní lodi (nalodění, jak je to s jídlem, pitím, zábavou apod.)
  • Informace o Skupinových plavbách
  • Pozvánky na klubové akce Cruise Club
  • Možnost soutěžit o plavby zdarma
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů

Zanechte nám svůj e-mail, ať zůstaneme v kontaktu.

Získáte balíček videí, kde Vás seznámíme s cestováním na výletní lodi,
informace o skupinových plavbách a klubových akcích Cruise Club.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů