Kanárské ostrovy a Madeira

Kanárské ostrovy a Madeira

V dubnu jsme se vydali na Kanáry a Madeiru s AIDAnova! Plavba začínala na Gran Canaria a pokračovala na Madeiru, Tenerife, Fuerteventuru a Lanzarote. 

Na každém místě, kde plavba začíná/ končí se snažíme zůstatat několik dní a mít čas na poznávání. Stejně tomu bylo i na Gran Canarii. První den jsme jeli do hlavního města, které se krásou vyrovná evropským velkoměstům. Obklopí Vás domy z 15.-16.stol. a majestátní Katedrála sv.Anny. Potom jsme vyrazili na písečné duny v Maspalomas, kde se najednou cítíte jako na Sahaře. 

Další den jsme zamířili do Puerto Mogán, malebného městečka, které je propojené vodními kanály, odtud má přezdívku „Benátky Kanárských ostrovů“. Pokračovali jsme do vnitrozemí se skálami a hlubokými kaňony, kde si připadáte jako na Západě U.S.A., a když při západu Slunce dojedete na nejvyšší horu Pico De Las Nieves, tak si užíváte výhledy na celý ostrov. 

Gran Canaria nabízí i spoustu zábavy. Večer jsme proto vyrazili do zábavního parku Holiday World a skvěle tak zakončili plavbu plnou nádherné přírody, měst i zážitků! 

První zastávkou plavby byla Madeira. Na tomto "Věčně zeleném ostrově" jsme vyrazili na Cabo Girao, druhý nejvyšší skalní útes Evropy, na jehož vrcholu je Skywalk a do malebných městeček na jihu. Následoval přejezd do hor, procházka ve vavřínových lesích a v kráteru sopky Fanal, který působí vážně mysticky. 

V Sao Vicente nás čekala degustace vín, která připomínají portské. Fantazie! Odpoledne jsme se prošli v hlavním městě Funchal s katedrálou Sé a přírodou na každém kroku, ať jdete do parku Santa Catalina, nebo do dvou botanických zahrad. Když si nakonec dáte tradiční Pastel del Nata, tak nemá výlet chybu! 

Po návratu na loď jsme zamířili na kajutu, rozloučili se s Madeirou při západu Slunce a šli na výbornou večeři. V ceně plaveb s AIDA máte mnoho bufetových i servírovaných restaurací, od středoevropské, přes italskou až k asijské kuchyni. Je jen na Vás, kam zajdete.

Další zastávkou bylo Tenerife. Zapůjčili jsme auta a zamířili do národního parku Teide, kde jsou ikonické skály Roque de Garcia a nejvyšší hora Španělska s 3 715 metry. Už jen cesta k Teide, kdy vyjedete nad mraky, je zážitek!  Pokračovali jsme do městečka Orotava, kde Vás obklopí domy s dřevěnými balkony z 16.století. Nakonec jsme navštívili Loro Parque, jednu z nejlepších ZOO světa, která se pyšní show s kosatkami, nebo největší kolonií tučňáků na světě. To vše jedině na Tenerife! 

Podvečer na lodi jsme strávili ve fitness s výhledem na hlavní město Santa Cruz a potom si dali kávu ze Starbucks, která je na všech lodích AIDA. 

Další ostrovy, které jsme navštílivili byla Fuerteventura a Lanzarote. Fuerteventura je písečný ostrov, kterému se přezdívá "Karibik Evropy". Zapůjčili jsme auta a vyrazili na pláž Cofete, která je považována za jednu z nejkrásnějších na světě. Procházíte se téměř sami po 12 km dlouhé pláži, sledujete oceán, majestátní hory a zažíváte absolutní klid. Potom jsme zamířili k historického větrnému mlýnu v Antigua a den zakončili koupáním na krásné pláži v Morro Jable. 

Lanzarote je sice od Fuerteventury vzdálené jen 20 km, přesto je úplně jiné. Všude jsou sopky a lávová pole, připadáte si jako na jiné planetě. Jako první jsme jeli do Cactus Garden, kaktusové zahrady od místního architekta César Manrique. Pokračovali jsme do národního parku Timanfaya s desítkami sopek a navštívili Gerii, kde na lávových polích pěstují víno. Návštěva vinotéky s úžasným výhledem je nezapomenutelný zážitek!

Po návratu na loď jsme si dali dobroty ze Street food bistro, které je otevřené celý den, zašli na minigolf a do saunového světa, které mají lodě AIDA největší na moři! 

Děkuji AIDAnova za odpočinek, skvělé jídlo a poznávání úžasných ostrovů v Atlantiku!

Prohlédněte si fotky z galerie

Chcete také poznávat svět z paluby výletních lodí?

Podívejte se na aktuální nabídku plaveb.
Katalog plaveb
Už odcházíte?

Už odcházíte?

Zanechte nám svůj email.
Zůstaneme v kontaktu a získáte:

  • Balíček videí, kde Vás seznámíme s cestováním na výletní lodi (nalodění, jak je to s jídlem, pitím, zábavou apod.)
  • Informace o Skupinových plavbách
  • Pozvánky na klubové akce Cruise Club
  • Možnost soutěžit o plavby zdarma
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů

Zanechte nám svůj e-mail, ať zůstaneme v kontaktu.

Získáte balíček videí, kde Vás seznámíme s cestováním na výletní lodi,
informace o skupinových plavbách a klubových akcích Cruise Club.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů