Miami a Karibik

Miami a Karibik

V lednu 2023 jsme se vydali na plavbu východním Karibikem s MSC Seascape! Trasa vedla z Miami na Bahamy, Portoriko, Dominikánkou republiku a soukromý ostrov lodní společnosti MSC Ocean Cay.

Plavba začínala v Miami, největším městě Floridy. Město je různorodé, chvíli jste v Brickellu, čtvrti s třetí největší hustotou mrakodrapů v U.S.A. (po NY a Chicagu) a po krátkém přejezdu v Little Havana, kubánské čtvrti s vyhlášenými restauracemi, Domino parkem a latinskými rytmy na každém kroku. 

Navštívili jsme i Miami Beach s ikonickou Ocean Drive, kde Vás obklopí domky ve stylu Art Deco a do South Pointe Park s výhledem na přístav. V Miami je jeden z největších na světě, a tak jsme mohli sledovat odplutí hned několika lodí! To byl zážitek! 

První zastávkou byly Bahamy. Vyrazili jsme na projížďku ostrovem. Bahamy byly až do roku 1973 britskou kolonií a tak tu jsou anglikánské kostely, pevnosti, nebo historické schody královny Viktorie.V destilérce John Watlings jsme ochutnali rum, který se tu vyrábí už přes 200 let! V ochutnávání jsme pokračovali i ve výrobně Rum Cake, což jsou bábovky plněné rumem. V Karibiku je prostě rum všude! Následoval hotel Atlantis, jeden z nejluxusnějších hotelů světa, kde noc vyjde až na 25 000$ a nakonec nás čekala pravá Karibská pláž. 

Potom jsme se vrátili na loď a odplutí jsme sledovali z jedinečné prosklené paluby na zádi.Dáte si večeři a den zakončíte třeba v Times Square lounge, nebo se obléknete do bílého a jdete na White párty. Neznáme lepší místo na párty, než pod hvězdným Karibským nebem na MSC Seascape! 

Další den jsme zakotvili v Portoriku. Naše loď MSC Seascape kotvila v San Juan. Město má kouzelnou atmosféru, prošli jsme se uličkami s barevnými koloniálními domky a navštívili El Morro, nejstarší španělskou pevnost v Americe. Dalším cílem byla destilérka nejznámějšího rumu na světě Bacardi, kde se dozvíte o historii, ochutnáte koktejly a nesmí chybět fotka na sudech rumu. Nakonec budova Kapitolu. Portoriko je dnes jedním ze států U.S.A., a místní si udělali svůj Kapitol, přesně podle toho ve Washingtonu! 

Po návratu na loď jsme zamířili na kajutu a potom nás už čekal večerní program. Ten začíná úžasnou večeří, procházkou po nablýskané lodi a noční párty. Každý večer se koná jiná, tentokrát byla ve stylu 70 a 80tých let!

Ráno jsme se probudili v Dominikánské republice. Prošli po Puerto Plata, kde jsou krásné viktoriánské domy z 19. století a náměstí Parque Central s katedrálou a jedinečnou atmosférou. Pak jsme zamířili do přírodní rezervace Damajagua. V rezervaci je 27 vodopádů, které za dohledu místního průvodce sjíždíte, skáčete do lagun a k tomu si užíváte kulisu tropického pralesa. Neskutečné! 

Zbytek odpoledne jsme odpočívali u bazénů a ve vířivkách, nebo můžete zamířít třeba do Teppanyaki restaurace, kde je příprava asijského jídla spojená se zážitkem a nakonec pivečko nebo drink ve Sportbaru. 

Poslední zastávkou byl soukromý ostrov lodní společnosti MSC Ocean Cay. Ostrov je opravdovým rájem nedaleko Baham s 3,5 km písečných pláží a úžasným podmořským životem. Dříve sloužil pro těžbu písku, než v roce 2015 lodní společnost MSC odstranila průmyslový odpad, vysázela rostliny a mořské korály, vybudovala vesnici pro místní, které zaměstnala a vdechla mu nový život. Nejdříve jsme se po ostrově prošli, viděli laguny, kde jsme byli téměř sami, koupali se s rybkami, dali si výborné občerstvení, které je již v ceně a potom jsme pokračovali na pláž s výhledem na loď.

Na kajutě jsme od MSC našli makronky a šampaňské. Lodní společnosti si váží těch, kteří se vrací a mají pro ně připravená členství, která přináší taková překvapení a slevy! 

Na plavbách zbožňujeme rozmanitost zážitků, jeden den jste v destilérce Bacardi na Portoriku, druhý den zažíváte adrenalin na vodopádech v Dominikáně a další relaxujete na bílých písečných plážích. Děkujeme MSC Seascape za nezapomenutelné zážitky!

 

 

Prohlédněte si fotky z galerie

Chcete také poznávat svět z paluby výletních lodí?

Podívejte se na aktuální nabídku plaveb.
Katalog plaveb
Už odcházíte?

Už odcházíte?

Zanechte nám svůj email.
Zůstaneme v kontaktu a získáte:

  • Balíček videí, kde Vás seznámíme s cestováním na výletní lodi (nalodění, jak je to s jídlem, pitím, zábavou apod.)
  • Informace o Skupinových plavbách
  • Pozvánky na klubové akce Cruise Club
  • Možnost soutěžit o plavby zdarma
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů

Zanechte nám svůj e-mail, ať zůstaneme v kontaktu.

Získáte balíček videí, kde Vás seznámíme s cestováním na výletní lodi,
informace o skupinových plavbách a klubových akcích Cruise Club.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů