Středomořím na Řecké ostrovy

Středomořím na Řecké ostrovy

V červenci 2022 jsme se vydali na plavbu východním Středomořím s Costa Venezia! Trasa vedla z Istanbulu, do Izmiru, Bodrumu, Atén, na Mykonos a zpět do Istanbulu.

Výchozím městem byl Istanbul, což je jediné město na světě, které leží na dvou kontinentech a říká se mu “Brána do Orientu”. Poznali jsme Hagia Sofia, původně křesťanský chrám z 6. stol. přestavěný na mešitu, Istiklal, rušnou nákupní třídu, kde vede linka historických tramvají a Modrou mešitu, největší svatyni ve městě, vyzdobenou více než 20 tisíci modrými kachlíky. Potom jsme se nalodili na Costa Venezia a užili si město z jiné perspektivy.

Další ze zastávek byly Atény, starobylé město, které je “Kolébkou demokracie”. V Aténách jsme pořádali výlet do Akropole, návrší s antickými památkami, jako je Parthenón, chrám z 5.stol.př.n.l zasvěcený bohyně Athéně, na náměstí Syntagma s budovou řeckého parlamentu, kde se koná nejoriginálnější výměna stráží na světě a na Panathénský stadion, postavený celý z mramoru v 6.stol.př.n.l., dějiště prvních moderních olympijských her v roce 1896. Večer jsme si na lodi dali výbornou večeři a čekal nás večer plný zábavy na Silent Disco, kde dostanete sluchátka a tancujete na hudbu, kterou máte nejradši! 

Destinací na kterou jsme se nejvíce těšili byl Mykonos, ostrov, který je “Hvězdou Kyklád” s malebnými městečky, dlouhými, písečnými plážemi a nekončící zábavou. Prošli jsme si hlavní město s bílými domky a kouzelnou atmosférou. Součástí města jsou i Malé Benátky, v této čtvrti najdete domky postavené na vodě, mnoho restaurací a barů. Návštěvu ostrova jsme zakončili na pláži Elia, která je považována za nejkrásnější na ostrově.

Po návratu na loď jsme si užívali západy Slunce, které jsou z paluby lodi dechberoucí!

 

 

 

Prohlédněte si fotky z galerie

Chcete také poznávat svět z paluby výletních lodí?

Podívejte se na aktuální nabídku plaveb.
Katalog plaveb
Už odcházíte?

Už odcházíte?

Zanechte nám svůj email.
Zůstaneme v kontaktu a získáte:

  • Balíček videí, kde Vás seznámíme s cestováním na výletní lodi (nalodění, jak je to s jídlem, pitím, zábavou apod.)
  • Informace o Skupinových plavbách
  • Pozvánky na klubové akce Cruise Club
  • Možnost soutěžit o plavby zdarma
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů

Zanechte nám svůj e-mail, ať zůstaneme v kontaktu.

Získáte balíček videí, kde Vás seznámíme s cestováním na výletní lodi,
informace o skupinových plavbách a klubových akcích Cruise Club.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů