Plavba s Queen Mary 2

Plavba s Queen Mary 2

Vydali jsme se na naší první plavbu s Cunard a to s ikonickou lodní Queen Mary 2!

Cunard je britská lodní společnost založena roku 1840, od té doby lodě křtí britská královská rodina, tuto křtila Alžběta II. Queen Mary 2 je jediný světový "Oceanliner", loď je stavěná na přeplouvání oceánů. V celém interiéru je vidět elegance a luxus, kterým je Cunard proslulý.  

Na lodi je vyjímečná zábava a to právě kvůli přeplavbám. Mají tu například jediné planetárium na moři. Oběd si můžete dát v pubu Golden Lion, kde mají britské speciality, které jsou již v ceně, delikatesa! Odpoledne můžte relaxovat u bazénu s úžasným výhledem. Večer se celá loď oblékne do společenského stylu. Nás čekal Red&Gold ples i s orchestren, kde si zatančíte klasické tance i třeba chachu. Na Cunardu mají i disco, kde se můžete bavit do ranních hodin. 

Nás při plavbě čekala zastávka v Le Havre. Vydali jsme se do Rouen, které je známe tím, že v místním hradě byla vězněna a upálena Johanka z Arku. Rouen je také halní město Normandie a v mnohém nám připomínalo Prahu. I tady mají historické cetrum s orlojem z 14. stol. nebo katedrálu, která byla do roku 1880 nejvyšší budovou světa. 

Po návratu na loď jsme šli na britský tardiční čaj o páte, kde si dáte sendviče, dortíky, výtečný čaj a posloucháte tóny klasické hudby. Potom jsme se šli projít kolem lodi i na příď, kde vede dráha, která má 550 m a umožňuje procházky/běh i během delších plaveb. Večer jsme šli do restaurace Británia na servírovanou večeři, kde si vybíráte z několika chodového menu, které je plné dobrot. Zašli jsme ještě do divadla na hity z Brodway a před spaním jsme si ještě užili božské západy slunce! 

Plavba s Queen Mary 2 nás velmi naschla pro její tradiční atmosféru, proto se jí také přesdívá Orient Express na moři!

 

Prohlédněte si fotky z galerie

Chcete také poznávat svět z paluby výletních lodí?

Podívejte se na aktuální nabídku plaveb.
Katalog plaveb
Už odcházíte?

Už odcházíte?

Zanechte nám svůj email.
Zůstaneme v kontaktu a získáte:

  • Balíček videí, kde Vás seznámíme s cestováním na výletní lodi (nalodění, jak je to s jídlem, pitím, zábavou apod.)
  • Informace o Skupinových plavbách
  • Pozvánky na klubové akce Cruise Club
  • Možnost soutěžit o plavby zdarma
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů

Zanechte nám svůj e-mail, ať zůstaneme v kontaktu.

Získáte balíček videí, kde Vás seznámíme s cestováním na výletní lodi,
informace o skupinových plavbách a klubových akcích Cruise Club.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů